Over Dwaalgeest

Dwaalgeest reflecteert met een kritische en open houding op grote woorden en vragen, van vroeger en van nu – op en langs de grenzen van religie, filosofie, en maatschappij. Een vrijplaats voor rechtzinnigen, grensgangers, en dwalenden.

Over de auteurs

Dwaalgeest werd in 2019 opgericht door drie (voormalig) theologiestudenten die zichzelf geen theoloog zouden noemen.

~

Thomas van Essen (1996) studeerde Midden-Oostenstudies en theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn interesses waaien alle kanten op maar de samenbindende factor is een fascinatie voor hoe mensen zowel vorm geven als gevormd worden.

Leon Kooijmans (1997) studeerde theologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet op dit moment een onderzoeksmaster in religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij houdt zich vooral bezig met religie en seculariteit in Noord-Amerika en Europa en met continentale filosofie uit de 20ste eeuw.

Anjo Terpstra (1993) studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daar ook de master geestelijk verzorging afgerond. Hij is gefascineerd door de mens als wandelend verhaal, interpreteren als kunst, en realiteit als knutselwerk.